Smestaj Banja Vrdnik, apartmani Banja Vrdnik, apartmani bahus, fruska gora, vrdnik

Vrdnik - O Vrdniku - Banja Vrdnik

O Vrdniku...

Banja VrnikVrdnik se prvi put pominje 1315 kao tvrđava Vrdnik, a drugi put tek 1702. godine, kad se navodi kao naseljeno mesto koje je imalo fizionomska obeležja karakteristična za većinu fruškogorskih naselja. Dugo se razvijao uz istoimeni manastir, a većinsko stanovništvo činili su doseljenici sa svih strana.
Za razvoj Vrdnika od najveće važnosti bilo je otkrivanje nalazišta mrkog uglja i početak njegove eksploatacije. Dok je danas od najveće važnosti za Vrdnik potpuno druga grana a to je turizam. Zahvaljujuci svojoj lokaciji na Fruškoj gori,koja je proglasena Nacionim parkom, Vrdnik je obogaćen njenim prirodnim lepotama i istorijskim znamenitostima što doprinosi razvoju turizma ovog prelepog mesta - banje u svako doba godine.
Šume zahvataju veliki deo Vrdničkog područja 39,7% i samim tim Vrdnik je okružen čistim vazduhom bez ikakvog zagađenja što Banju Vrdnik svrstava u red vazdušnih banja.
Od najvećeg značaja za Banju Vrdnik je termalna voda. U okviru hotela Termal nalaze se veliki i mali spoljasnji i unutrasnji bazeni sa sumporastom termalnom (toplom) vodom čija je konstantna temperatura 32,5°C i koja ima blagodarno dejstvo na čovečiji organizam kako onih što dolaze na lečenje,isto tako i na one goste banje koji dolaze radi odmora i rekreacije.